Badania i pomiary :: Flaska Polska

Badania i pomiary

Opisane badania pozwoliły ocenić wodę z butelki Flaska z różnych perspektyw i porównać ją z identyczną wodą, która nie była przechowywana w butelce Flaska. Pomiary ujawniły różne zmiany w wodzie: znaleźliśmy wspólny mianownik w nazwie „woda o strukturze wibracyjnej”.

1. Tunjice Healing Resort; Raport na temat przetwarzania wody z butelki Flaska za pomocą kamery GDV

Proces:
3 próbki wody, po 100 pomiarów dla każdej, pomiary przeprowadzono w dniu 28 czerwca 2011 r.

Wyniki pomiarów:

 

Surface area

Average intensity

Entropy

Index RMS

Tap water

9518

5686

1.195e+004

1.135e+004

FLASKA 5min

1.395e+004

1.441e+004

1.832e+004

1.781e+004

FLASKA 1 h

2.169e+004

2.505e+004

1.488e+004

1.599e+004

Criterion

100.8

250

27.01

29.53

p-value

0.002544

0.006261

0.0007018

0.0007639

Wniosek:
Badanie wykazało, że butelka Flaska powoduje zmiany w wodzie. Większy efekt był zauważalny w wodzie, która była w butelce Flaska przez 1 godzinę. Woda ta wykazywała większą zmienność pola powierzchni i intensywności. Woda, która znajdowała się w butelce Flaska tylko przez 5 minut, wykazywała podwyższoną entropię i wskaźnik RMS. Tabela pokazuje różnice wartości.

2. Bion, Instytut Bioelektromagnetyki i Nowej Biologii; Raport z badań wpływu wody z butelki Flaska na biopole ludzkie

Proces:
Próbki od 10 osób, po 6 pomiarów dla każdej, pomiary przeprowadzono w dniu 10 stycznia 2013 r.

Wyniki pomiarów:
Woda z butelki Flaska prawdopodobnie ma korzystne właściwości, które wpływają na aktywację, entropię i ogólną energię organizmów ludzkich na poziomie biopola.

Przykład pomiaru:

3. Peter Firbas, prywatne laboratorium cytogenetyki roślin; Testy butelek Flaska

Proces:
4 pomiary, 5 cebul dla każdego pomiaru, 200 zbadanych komórek metafazowych, pomiary przeprowadzono w dniu 28 czerwca 2011 r.

Wyniki pomiarów:
Poziom genotoksyczności spada w butelce Flaska z 20,0 procent do 11,0 procent. Wyniki uzyskano przy użyciu cebuli Allium cepa L.

Sam.

Methaphase Index

Number of Methaphase Cells

Number of Cells with Chromosome Anomalies

Level of Genotoxicity (%)

Average root lenght (mm)

I

72

200

40

20,0*

32

II

72

200

22

11,0*

35

III

72

200

5

2,5

40

IV

72

100

21

21,0

22

4. Europejski Instytut Diagnostyki Wody - EIWD; Testy Evapo

Proces:
6 butelek w grupie testowej i 6 butelek w grupie kontrolnej, pomiary przeprowadzono w dniu 2 sierpnia 2012 r.

Wyniki pomiarów:
Butelka Flaska wykazała niewielką poprawę struktury rozwoju kropelek wody, co jest uważane za oznakę wyższej jakości wody. Zalecane są dodatkowe pomiary z większą liczbą próbek.

Przykład pomiaru:

Ogólne wrażenie 9 (zwykła butelka): woda Nussdorf jest znów identyfikowalna, choć nieco inna: w tej próbce uwidoczniono wcześniej immanentne formacje kryształowe. Kolor jest również rozmazany w kierunku środka, co dotyczy wszystkich kryształów. Kryształy są przejściowo organiczne i złożone, do lekko rozgałęzionych. Bardzo delikatna woda z anomaliami w obszarach brzegowych i rdzeniowych.

Ogólne wrażenie 10 (Flaska): Ponownie istnieje wyraźne podobieństwo do próbki nr 9. Dostępne elementy strukturalne są jednak ulepszone: „Kwiat kryształu” na środku zdjęcia kropli ma wyraźniejszą i bardziej kolorową formę. Kropelki mają większą ogólną intensywność i wydają się bardziej ożywione.

5. Biuro Masaru Emoto Tokio, Japonia; Eksperyment z kryształami wody Flaska

Proces:
Temperatura zamrażania -25 ° C, czas zamrażania 4 godziny, temperatura badania -3 ° C, Mikroskop optyczny Olympus (x200), zbadano 50 próbek wody z butelki Flaska i 50 próbek kontrolnych, pomiary przeprowadzono 14 grudnia 2012 r.

Wyniki pomiarów:

Kryształ wody z kranu w Tokio

Kryształ wody z kranu w Tokio po 5 minutach w butelce Flaska

6. Bion, Instytut Elektromagnetyki i Nowej Biologii, test Evapo

Proces:
15 próbek, 100 zdjęć na próbkę, data testu: 28 sierpnia

Wniosek:
Pozostałości kropli badanej wody mineralnej C mają dobrze zaznaczoną krawędź, okrąg o różnej grubości, a także różnorodne struktury mineralne. Ich prawdziwa złożoność jest widoczna tylko w przypadku inspekcji mikroskopem w wysokiej rozdzielczości z powiększeniem 100x do 400x, co jest nieuniknione dla wiarygodnej oceny indeksu sferyczności. Indeks sferyczności próbek z butelki Flaska jest zwykle wyższy (o 55%) niż w przypadku wody nieinkubowanej (p = 0,03). Również indeks sferyczności próbek z butelki Flaska zazwyczaj różni się (o 44%) od sferyczności próbek z kontrolnej butelki Flaska (p = 0,008).

7. Laboratorium Mikrobiologii Berthet, Francja, test MicrotoxO

Proces:
Sześć partii, każda partia jest testowana w trzech egzemplarzach (trzykrotnie), których średnia jest uwzględniona w wynikach. Data raportu:

Date:
May 2019

Wniosek:
Woda zawarta w butelce Flaska ma sieć hamującą wzrost szczepu „patogennych” bakterii mikrobiotycznych; Escherichia Coli, a także szczep bakterii mikrobiotycznych określany jako „patogeny oportunistyczne”; Enterococcus faecalis.

W przypadku szczepu Lactobacillus plantarum (bakterie biogenne, tj. przydatne), woda z butelki Flaska ma neutralny wpływ na ten rodzaj bakterii.

Zgodnie z tymi ustaleniami wydaje się, że woda pitna, która nalana jest do butelki Flaska jest korzystna do spożycia, ponieważ przyczynia się do równowagi mikroflory jelitowej, nie wpływając na użyteczną florę zwaną biogenną.

Podsumowanie pomiarów i testów

Opisane pomiary miały za zadanie zbadać wodę z butelki Flaska z różnych perspektyw i porównać ją z identyczną wodą, która nie była przechowywana w butelce Flaska. Pomiary ujawniły różne zmiany w wodzie: znaleźliśmy wspólny mianownik w nazwie „woda o strukturze wibracyjnej”. Chcielibyśmy podkreślić, że dowody te nie są uznawane ani badane przez oficjalną naukę według przyjętych standardów i są na razie przedmiotem tzw. nauk alternatywnych.

Cześć!

Strona Flaska Polska używa pików cookies w celu realizacji usług statystycznych, społecznościowych i funkcjonalnych.

Jeśli się z tym zgadzasz, kliknij przycisk „Akceptuję. Aby zapoznać się ze szczegółowym opisem oraz ustawić sposób wykorzystania poszczególnych plików cookie, kliknij przycisk „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookie

×
Ustawienia plików cookies dla strony Flaska Polska.
Obowiązkowe pliki cookie

To pliki cookie, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej, bez których przekazywanie informacji w sieci nie byłoby możliwe. Te pliki cookie są również niezbędne, abyśmy mogli oferować Ci usługi, które są dostępne na naszej stronie internetowej. Pozwalają zalogować się do profilu użytkownika, wybrać język, wyrazić zgodę na regulamin oraz zidentyfikować sesję użytkownika. Nie jesteśmy zobowiązani do uzyskania zgody na ich wykorzystanie.

Pliki cookie do analityki

Te pliki cookie pomagają nam zrozumieć, w jaki sposób nasi goście korzystają z naszej witryny. Pomagają nam poprawić komfort użytkowania oraz identyfikować wymagania i trendy użytkowników. Używamy tych plików cookie tylko wtedy, gdy wyraźnie wyraziłeś zgodę na ich użycie.

Pliki cookie do reklamy

Wtyczki i narzędzia stron trzecich używane jako pliki cookie umożliwiają działanie różnych funkcji, pomagają nam analizować częstotliwość odwiedzin i sposób korzystania ze strony internetowej. Jeśli dana osoba nie wyrazi zgody na używanie tych plików cookie, nie zostaną one zainstalowane, chociaż może się zdarzyć, że niektóre interesujące funkcje serwisu nie będą dostępne. Używamy tych plików cookie tylko wtedy, gdy wyraźnie wyraziłeś zgodę na ich użycie.

Pliki cookie sieci społecznościowych

Te pliki cookie umożliwiają nam dostarczanie treści do postów w mediach społecznościowych i rejestrowanie twoich działań, dzięki czemu możemy zapewnić bardziej spersonalizowane i ulepszone wrażenia użytkownika. Używamy tych plików cookie tylko wtedy, gdy jesteś zalogowany na koncie użytkownika Facebook lub Google podczas korzystania z witryny.

1. General information about cookies 1.1. What are cookies?

Cookies are small text files that most modern websites store on the devices of their visitors, i.e. people who access certain websites on the Internet with their devices. The storing of cookies is under the complete control of the user, since users can easily configure their browser to restrict or disable the storage of cookies.

While visiting the website and its subpages and performing operations on the website, your computer, phone or tablet, automatically or after gaining your explicit consent, stores certain cookies through which various data can be recorded.

1.2. How do they work and why we use them?

Each visitor or shopper is assigned a cookie in order to identify him and ensure traceability at the beginning of each use of the online store. The servers provided to the company by the subcontractor automatically collect data on how visitors, shop owners or shoppers use the online store and store this data in the form of an activity log.

The servers store information about the use of the online store, statistics and IP numbers. Data on the use of the online store by shoppers can be used by the company for compiling anonymous statistics that help us improve the user experience as well as market products and / or services through an online store.

Indirectly and upon obtaining consent, the online store may also store external service cookies on the visitor's or shopper's device (e.g. Google Analytics) which are used to collect data on website visits. Regarding external services, the rules and general conditions on the processing of personal data, which are available at the links below, apply.

2. Permission to use cookies

If the settings of the browser with which you visit the website are such, that they accept all cookies, it means that you agree to their use. In case you do not want to use cookies on this website or you want to remove them, you may follow the procedure below. Removing or blocking cookies may result in suboptimal performance of this website.

3. Mandatory and optional cookies and your consent 3.1. We are not required to gain your consent for the use of mandatory cookies:

Mandatory cookies are cookies, that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They enable login into the user profile, language selection, agreeing to the terms and conditions and user session identification.

3.2. Cookies that are not necessary for the normal operation of the website, and for which we are obliged to obtain your consent (optional cookies):

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

4. How to manage cookies?

You can manage cookies by clicking on the "Cookie settings" link in the footer of the website.

You can also control and change cookie settings in your own web browser.

In case you want to delete cookies from your device, we advise you to follow the described procedures, by doing so, you will most likely limit the functionality of not only our website but also most other websites, as the majority of modern websites use cookies.